Rouvajumppaa miellyttävässä ympäristössä

No nyt päästiin liikkeelle, eli vuorossa ensimmäinen testikäynti

Siispä asiaan…

Liikuntapäivien ilmaiset liikuntasetelit mahdollistivat tutkimusmatkani Helsingin keskusta-alueen kuntoilupaikkojen testaamisen ja fiilistelyyn. Yleensä mihin tahansa kuntokeskukseen pääsee tutustumiskäynnille myös pelkästään ilmoittautumalla keskuksen vastaanottoon tai websivujen kautta.

Toivottavasti saat inspiraatiota lähteä liikkeelle tai jatkaa aktiivista elämää kenties vaihteeksi muunlaisessa ympäristössä.

Testikäynti numero 1: Suuri pohjoismainen kuntosaliketju

Kyseistä ketjua kohtaan tuntemani hienoiset ennakkoluulot karisivat heti saavuttuani kuntokeskuksen aulaan. Avara tila oli siisti, ehkä jopa kodikas. Tv oli auki oleskelutilan nurkassa ja siitä saattoi nopeasti katsastaa uutisvirtaa, oleskelunurkassa istuskeli muutama treenaaja selaillen lehtiä ja rupatellen.

”Löytyipä aulasta myös pieni treenivaatemyymälä, siisti sekin.”

Ulko-ovesta tullessa oli helppo hahmottaa vastaanottotiski, se oli iso, sopivasti tyylikäs ja sopi hyvin muuhun sisustukseen ja mikä parasta minut huomioitiin heti. Iloisen oloinen puhelias nuorinainen kysyikin iloisesti ”Kuinka voin auttaa?” Esitin asiani ja tarjosin Liikuntapäivien –liikuntaseteliä ja minua pyydettiin kirjaamaan tietoni tiskillä esillä olleeseen tablettiin.

Sitten lähdettiin esittelykierrokselle ja kengät jätettiin tietenkin eteisen kenkähyllyyn. Puhelias, selkeästi työstään pitävä salityöntekijä esitteli paikkoja ja kyseli samalla mieltymyksiäni, motiivaatiotani liikkua, tavoitteitani ja aikaisempia kokemuksiani. Kerrottuani, että olen ”ryhmäliikuntaihminen joka ei ole koskaan saanut itseään innostumaan kuntosalilaitteilla harjoittelusta”, hän nyökkäsi empaattisesti ja sanoi ”mulla on vähän sama juttu”. Lopuksi katsottiin vielä yhdessä koko viikon ryhmäliikuntatarjonta ja ympyröitiin aikatauluuni ja mieltymyksiini sopivimmat vaihtoehdot.

Sitten vaatteiden vaihto ja jumppasaliin

Sali oli avara, ikkunallinen ja melko täynnä jumppaajia, silti mahduin vierailijana hyvin mukaan. Joudun toisin eturiviin. Perinteisesti ryhmäliikuntatuntien suosituimmat paikat ovat takarivissä tai sivuilla. Mitä ihmettä, ohjaaja oli ihan normaalin näköinen ja kokoinen, oman ikäiseni nainen! Olin jumppavuosienin aikana tottunut olemaan hoikkien, kauniiden, treenattujen ja taipuisien nuorten naisten ohjattavana, tämä ohjaaja oli iloinen yllätys ja vahvisti näkemystäni siitä, että liikunta todellakin kuuluu kaikille ja läpi koko elämän kaaren.

”Tunti oli tehokas, selkeästi ja innostavasti ohjattu ”rouvajumppa”, missä käytettiin tankoa ja irtopainoja välineinä.”

Suihkuun ja pukeutumaan

Pukeutumistilat ja niiden viihtyvyys on ainakin meille naisille tärkeää. Onko tarpeeksi tilaa pukeutua, onko ympäristö siisti ja puhdas. Tilojen tyylikkyys ja kaunis sisustus menee jo luksuksen puolelle, mutta jos niihin seikkoihin on kiinnitetty edes hiukan huomiota sisustusta suunniteltaessa, on kaikki se iso plussa! Pesutiloista puhumattakaan ja tietenkin se sauna, joka meille suomalaisille on niin itsestään selvyys.

”Tietynlainen Spa-henki toisi ylellisen kruunauksen treenisession päälle ja houkuttelisi kenties lisäpalveluiden ja Spa-tuotteiden hankintaan.”

Tällä käynnillä pukeutumistilat saivat merkinnän ”ihan ookoo”, samoin suihkut. Saunakin löytyi, mutta en testannut. Suihkun sensori ei oikein ensimmäisessä suihkussa toiminut, siirryin toiseen ja jopa alkoi vesi ryöppyämään. Tiloista tuli fiilis, että joskus parikymmentä vuotta sitten pukeutumistilat ovat olleet jopa vähän siellä luksuksen puolella.

Vedellessä aulatiloissa kenkiä jalkaani vastaanottotiskin välittömässä läheisyydessä olisin vielä mielelläni antanut palautetta kokeilusta. Kysyttiinkö minulta jotain? Miten meni, oliko hyvä tunti? Tuletko uudelleen? Haluaisitko tutustua meidän treenivaatekaupan tarjontaan? Maistuisiko palautusjuoma, kuppi teetä tai proteiinipatukka? Ei kysytty mitään.

Lähdin silti kotiin lähdin hyvillä mielin (ja useita kymppejä säästäneenä). Olisin silti voinut ehkä sovittaa niitä hyvän näköisiä trikoita…

Arviointi:

Tilat: 4,5/5

Vastaanotto/asiakaspalvelu: 4/5

Jumppatunti (ohjaus ja ohjaaja): 3/5

Yleisarvosana: 4/5

Hinta: €€

Menisinkö uudelleen: Kyllä

Erikoismaininta: *Sujuva palvelukokonaisuus, mikä selkeästi oli organisaatiossa mietitty ja työntekijät sitoutettu*

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>